Geel

Gratis noodopvang tijdens weekend voor kinderen van personeel zorgsector en veiligheidsdiensten tot einde paasvakantie

De stad Geel zorgt tot het einde van de paasvakantie elk weekend voor gratis opvang voor kinderen van medewerkers uit de zorgsector en de veiligheidsdiensten. De kinderopvangsector slaat de handen in elkaar om opvang te organiseren voor zowel baby’s als peuters en kinderen van de basisschool.

Werk je in de zorgsector of bij de veiligheidsdiensten en heb je tijdens het weekend opvang nodig? Vul dan ten laatste voor vrijdagmorgen om 8u30 het formulier in op www.geel.be/aanvraag-weekendopvang. Je krijgt een bevestigingsmail zodat je weet dat je aanvraag goed ontvangen is.

Kinderen van de basisschool (van 2,5 tot 12 jaar) kunnen terecht in De Bengelbende Burgstraat tussen 6u30 en 18u15. Voor kleinere kinderen gaat de opvang door in een opvanginitiatief. Je wordt in dat geval gecontacteerd door een medewerker van Huis van het Kind om verder af te spreken. Kinderen die naar de opvang komen, moeten zelf eten en drinken meebrengen.

De activiteiten van de Speelfabriek, dienst sport en De Bengelbende zijn geannuleerd deze paasvakantie. Heb je ook tijdens de weekdagen in de paasvakantie geen opvang? Stel je opvangvraag alvast via www.geel.be/aanvraag-opvang-paasvakantie. De federale richtlijnen zijn nog maar net bekend, de stad bekijkt nog hoe de opvang geregeld kan worden.

Heb je vragen over opvang in de week? Werkt je onthaalouder niet? Ook met vragen hierover kun je terecht bij kindinfopunt@geel.be.