GeelKasterleeLaakdal

IOK Recyclageparken terug open vanaf 7 april

De recyclageparken van IOK Kempen gaan vanaf 7 april terug open, als ze de veiligheidsmaatregelen kunnen garanderen en als de afvalophaling niet in het gedrang komt. In de parken moeten de afstandsregels worden gerespecteerd. Verder is het niet mogelijk om cash te betalen en moeten bezoekers in hun wagen blijven zitten in de wachtrij.

Er worden slechts een beperkt aantal personen tegelijk toegelaten. De burgemeesters krijgen de vraag om politietoezicht te voorzien. De inzameling van asbest wordt niet opgestart om de druk op het beschermingsmateriaal in Vlaanderen niet verder te verhogen.

De Vlaamse overheid sloot de recyclageparken op 17 maart omdat de oproep om niet noodzakelijke bezoeken uit te stellen niet werd opgevolgd. Bij aanvang van de coronamaatregelen was het een ware overrompeling met veel bezoekers die erg nonchalant met de richtlijnen omgingen. Veel parken spraken na de uitbraak van een toename van het aantal bezoekers met 50 procent. Ook nu wordt nog gevraagd om enkel naar de parken te gaan als het niet anders kan.