Geel

Stad Geel verbiedt activiteiten, evenementen en bijeenkomsten tot en met 29 maart

Het Geelse stadsbestuur beslist om alle activiteiten, evenementen en bijeenkomsten zowel binnen als buiten te verbieden van vrijdag 13 maart tot en met zondag 29 maart. De stad wacht de richtlijnen van de hogere overheden niet af en neemt na overleg met het ziekenhuis en de veiligheidsdiensten zelf extra maatregelen.

Concreet betekent dit dat:

Alle voorstellingen van cultuurcentrum de Werft in deze periode niet zullen doorgaan of worden uitgesteld.
Zaal De Waai sluit in deze periode haar deuren.
Alle sporthallen en -terreinen worden gesloten, de scholen kunnen hun eigen infrastructuur wel blijven gebruiken.
Het Stedelijk zwembad wordt gesloten.
De dinsdag- en zaterdagmarkt wordt in deze periode geannuleerd.
Alle overleg- en infovergaderingen met inwoners en externe partners die niet noodzakelijk zijn om de dienstverlening te garanderen, worden uitgesteld naar een latere datum.
Alle overige stedelijke activiteiten, workshops … worden geannuleerd.
Alle activiteiten van verenigingen en externe organisatoren worden verboden (carnavalstoet in Winkelomheide, sporttrainingen en -wedstrijden, spaghettidagen, activiteiten van jeugdverenigingen …).

Voor Palmenmarkt is nog geen definitieve beslissing genomen, die wordt eerstdaags verwacht.

De stad roept op om zoveel mogelijk gebruik te maken van de digitale dienstverlening via de website. Niet-dringende balieverrichtingen stel je uit. Alle diensten zijn ook telefonisch en per e-mail bereikbaar om vragen te beantwoorden of – als wettelijk mogelijk – dossiers af te handelen. Op dit ogenblik blijft de stedelijke bibliotheek open maar de leeshoek wordt gesloten.

Voor maatregelen binnen het onderwijs volgt de stad de richtlijnen van de Vlaamse overheid. Voorlopig blijven de scholen geopend. Het deeltijds kunstonderwijs blijft ook open.

De stad roept daarom al haar inwoners op tot verantwoordelijkheidszin en solidariteit. De belangrijkste boodschap: bewaar ‘sociale afstand’ en vermijd plaatsen waar veel mensen samenkomen. Blijf zeker thuis als je ziek bent. Volg de preventieve richtlijnen over persoonlijke hygiëne. Het is daarbij vooral belangrijk om maximaal het contact tussen risicogroepen (ouderen, mensen met chronische ziektes …) en kinderen te vermijden.

Het Geelse stadsbestuur rekent erop dat alle genomen maatregelen ook zeer strikt opgevolgd worden. Men volgt de situatie op de voet op en als nodig blijkt zal men overgaan tot bijkomende maatregelen.