Geel

Stadsbestuur schrijft concessie uit voor De Halle

Cultuurcafé De Halle in 2013

Het stadsbestuur van Geel geeft na twee geslaagde pop-ups opnieuw de voorkeur aan een concessie voor De Halle op de Markt. Het gaat om een contract van drie jaar, dat nog tweemaal met drie jaar verlengd kan worden. Tot en met Palmenmarkt is pop-up ’t Stadhuis er nog gevestigd.
Van april tot september vorig jaar nam wereldbar La Buena Onda tijdelijk zijn intrek in De Halle. De evaluatie daarvan was positief, waarop het stadsbestuur opnieuw voor een pop-up in De Halle koos. Dat werd pop-upwinterbar ’t Stadhuis, dat in november 2019 opende.
Normaal gezien was het de bedoeling dat de winterbar eind februari de deuren zou sluiten, maar van het stadsbestuur mogen de uitbaters open blijven tot 16 april zodat ze nog een graantje kunnen meepikken van Palmenmarkt. Deze zomer openen de uitbaters van ’t Stadhuis opnieuw Bar Gul op Sint-Dimpna.

Geïnteresseerden kunnen het pand tijdens de openingsuren van pop-upbar ’t Stadhuis bezichtigen of tijdens een van de bezichtigingsmomenten waarop ook iemand van de dienst patrimonium aanwezig is om vragen te beantwoorden, op 16 maart tussen 14u00 en 15u00 of op 19 maart tussen 11u30 en 12u30. Het uitgebreide bestek vind je hieronder.

De offertes moeten ten laatste op 8 april ingediend worden bij het stadsbestuur. De offertes moeten op papier afgegeven worden in gesloten enveloppe bij de dienst patrimonium op het stadhuis of elektronisch via e-tendering. Voor meer informatie kun je terecht bij patrimonium@geel.be.

De jury die ook al de pop-ups beoordeelde, zal nu de kandidaten voor de nieuwe concessie beoordelen op basis van prijs en visie op de uitbating.