Geel

Turnzaal basisschool St-Dimpna wordt klaargemaakt met onderzoeksboxen voor Coronapatiënten

Ziekenhuis Geel voorziet een back-up plan om de capaciteit van het ziekenhuis uit te breiden, als het nodig is. De nieuwbouw van de KOGEKA scholen van St-Dimpa Geel werd uit voorzorg ontruimd en in de turnzaal van de lagere school zijn 7 onderzoeksboxen voor huisartsen voorzien. Een ander deel van het gebouw kan ingericht worden om coronapatiënten op te vangen.

KOGEKA stelt de gebouwen ter beschikking en zorgt samen met de stad voor logistieke ondersteuning. Ziekenhuis Geel richt de ruimtes in met het nodige medische materiaal. Momenteel heeft ziekenhuis Geel geen capaciteitsproblemen om patiënten op te vangen. Ook de doorverwijzing van patiënten van huisartsen uit de regio naar de tijdelijke consultatieruimte naast spoed loopt vlot.