Geel

Werken kruispunt Tessenderloseweg en Winkelom starten op 6 april

De werken aan het kruispunt van Tessenderloseweg met Winkelom in Geel gaan door zoals gepland. De aannemer neemt de nodige voorzorgen om de verspreiding van het coronavirus onder werknemers tegen te gaan. Om de werken vlot en veilig te laten verlopen is het nodig om het kruispunt af te sluiten voor alle verkeer. Op 6 april starten de werken en ze duren tot ongeveer 20 mei. Er is een omleiding voorzien.

De omleiding voor het gemotoriseerd verkeer loopt langs Koning Albertstraat, de brug over het Albertkanaal in Stelen en Amocolaan. Voor de fietsers loopt de omleiding langs Seppendijk, Wilders en Maneshoeven. Vervoersmaatschappij De Lijn volgt een gewijzigde route voor buslijnen 19/20/302. De haltes in Winkelomseheide worden allen bediend tot aan de Djepstraat. Daar slaan de bussen linksaf ter hoogte van Maneshoeven, waar een tijdelijke halte komt, en volgen dan Scheplakens, Wildersedijk en Haneveld om vervolgens via de Koning Albertstraat terug naar de ring te rijden. Ook in de omgekeerde richting wordt deze route gevolgd. De drie haltes op Winkelom namelijk Winkelom, Punt en Seppendijk worden tijdelijk afgeschaft. Mensen kunnen ook opstappen aan de halte op de Koning Albertstraat ter hoogte van de Doornboomstraat.

Om sluipverkeer te ontmoedigen, is het binnengebied tussen Winkelomseheide – Koning Albertstraat – Albertkanaal, enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Onder plaatselijk verkeer vallen ook leveringen, en landbouwers die in deze zone grond bewerken of daar een boerderij hebben. De politie voert regelmatig controles uit op de naleving hiervan.

Vanaf 30 maart worden de brieven naar buurtbewoners in de bussen gestoken en Aquafin zal ook een nieuwsbrief uitsturen met deze informatie. In de huidige omstandigheden kon het stadsbestuur niet eerder communiceren omdat ook het stadsbestuur en de aannemer telkens de nieuwe maatregelen van de regering moeten afwachten.