Geel

Ziekenhuis Geel start geldinzamelactie voor coronacrisis

Ziekenhuis Geel startte met een inzamelingsactie om zich voor te bereiden op een lange crisis en op de naweeën van het coronavirus. De medewerkers van het ziekenhuis gaan te maken krijgen met extreme stress en traumatische ervaringen, aldus het ziekenhuis. Het ingezamelde geld dient voor de psychologische begeleiding van de medewerkers en voorzieningen om hen even een ontspanningsmomen te geven in een stressvolle omgeving. Ook wilt het ziekenhuis tablets aankopen om geïsoleerde coronapatiënten te kunnen laten videobellen met hun familie. Je kan een gift overmaken via de website van Ziekenhuis Geel of op het rekeningnummer BE53 0689 0926 1253 met als mededeling ‘corona’. Ook wie zich wil aanmelden als vrijwilliger of materiaal wil schenken vindt daarvoor de nodige informatie op de website van het ziekenhuis.

Ondertussen wapent het ziekenhuis van Geel zich tegen de uitdagingen van het coronavirus voor de komende weken. 200 bedden werden vrijgemaakt, omdat de normale zorgverlening verlaagde tot minder dan 10%. Drie eenheden zijn klaargemaakt als isolatieafdeling voor besmette coronapatiënten. De dienst intensieve zorgen werd ook uitgebreid door een deel van het operatiekwartier in te nemen, zodat er een afscheiding is tussen coronapatiënten en andere patiënten. Ook op de spoedgevallendienst is er een opsplitsing gemaakt tussen een coronazone en niet-coronazone. De capaciteit van het ziekenhuis voldoet momenteel ruimschoots. Als er toch een tekort is, kan het ziekenhuis beroep doen op extra ruimte in het aangrenzende gebouw van basisschool Sint Dimpna Geel. Op korte termijn beschikt het ziekenhuis over genoeg beschermingsmateriaal.

De vier Kempense ziekenhuizen startten samen een productie op van chirurgische mondmaskers en twee types beschermende schorten. Waterafwerende en waterdichte schorten, lange niet-steriele handschoenen en andere beschermingsmiddelen zijn wel nog altijd welkom.