Geel

Ziekenhuis Geel zoekt naar mondmaskers voor verplegend personeel Intensieve zorgen

Zondagmiddag maakte federaal minister van volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) bekend bij RTL dat de levering van de extra mondmaskers niet gebeurde. De federale overheid zoekt naar andere pistes met hulp van iedereen, was haar eerste reactie.

Het Ziekenhuis Geel wacht niet af. Want op de intensieve zorgen is een mondmasker, de primaire bescherming, en als men al zou leveren half volgende week is het voor het verplegend personeel in het ziekenhuis van Geel te laat. Dr. Luc Janssen, diensthoofd anesthesie bij Ziekenhuis Geel, doet nu een oproep via sociale media om een aantal van een specifieke type van mondmasker te leveren. Het gaat om het type N95 spec respirator face masks. Hij richt zich tot mensen die in de bouwsector werken, maar ook andere mensen die dergelijke mondmaskers kunnen leveren. Hij vraagt of er firma’s zijn die dit type van mondmaskers in eigen voorraad hebben.

Dit mondmasker voldoet om het verplegend personeel op intensieve zorgen te beschermen tegen het coronavirus. Janssen geeft nog mee dat afstand houden en in uw kot blijven, voor zorgend personeel geen optie is.

Kun jij het ziekenhuis van Geel hierbij helpen, dan bel je vanaf maandag naar het algemeen nummer van het ziekenhuis op 014/57.77.77

Ondertussen zijn er al mensen die mondmaskers kwamen afzetten aan het ziekenhuis.

© Facebook