GeelKasterleeLaakdal

IOK schrijft aanbesteding uit voor 325.000 herbruikbare mondmaskers

Het IOK schrijft een aanbesteding uit voor 325.000 herbruikbare mondmaskers. Nadat dinsdag eerder verwarring ontstond over welke stoffen er gebruikt mogen worden, kwam er in de namiddag klaarheid. Het crisiscentrum van de Vlaamse overheid stuurde een nieuwsbrief aan de Vlaamse gemeenten waarin duidelijk werd gesteld dat voor de productienorm en materiaalkeuze je naar de documentatie moest kijken van maakjemondmasker.be. Of het nu een katoenen of synthetisch mondmasker is, maakt niets uit. Het is de dichtheid van het weefsel dat bepalend is.

Het weefsel moet voldoende dicht zijn om zo veel mogelijk druppels tegen te houden en tegelijkertijd moet een vlotte ademhaling mogelijk zijn. Het is ook belangrijk om de stof te kunnen wassen op hoge temperatuur, minstens 60 graden. Ook wordt er aangeraden om met twee lagen te werken en eventueel tussen die 2 lagen een filter te plaatsen. Het bestek voor de aanbesteding werd in de vooravond uitgestuurd naar potentiële leveranciers. Zij krijgen de tijd tot woensdag 14u00 om een offerte in te dienen. Op woensdagavond gaat de raad van bestuur van IOK al over tot de gunning. De prijs en de leveringstermijn gaan daarbij de toetsingscriteria zijn. Eenmaal de leveranciers gekozen zijn, wordt een verdere communicatie gevoerd met de gemeenten over de timing met betrekking tot de levering.