Kasterlee

Kasterlee maakt 45.000 euro vrij voor verenigingen die lijden onder coronacrisis

Het gemeentebestuur van Kasterlee beslist om voor de erkende verenigingen in de gemeente 45.000 euro vrij te maken. Volgens schepen van cultuur Guy Van de Perre kan men de verenigingen in deze benarde tijden een duw in de rug geven.

Op basis van hun ledenaantallen ontvangen zij minimum 40 euro en maximum 540 euro in de vorm van cadeaubonnen, die ingeruild kunnen worden bij lokale ondernemers die getroffen werden door de coronacrisis. Zo ondersteunt het gemeentebestuur van Kasterlee meteen twee doelgroepen die een moeilijke periode doormaken, aldus schepen van sport en lokale economie Walter Van Baelen.

Kasterlee heeft ongeveer 200 erkende verenigingen. De beslissingen met een financiële impact worden aan de gemeenteraad voorgelegd op dinsdag 26 mei.