GeelLaakdalMeerhout

Motard vliegt over Ring van Geel tegen 172 km/u

Ondanks dat er momenteel minder verkeer is, zijn er nog altijd laagvliegers op de baan. De afgelopen week werden 2 rijbewijzen ingetrokken in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Op de Ring in Geel werd een motorrijder tegen een snelheid van 172 km/u geflitst. In de Meerlaarstraat in Laakdal reed een bestuurder 92 km/u in de bebouwde kom.

De voorbije dagen controleerden de lokale politie 5047 voertuigen. 14% van hen hield zich niet aan de snelheid, dat is nog altijd hoger den het normale overtredingspercentage van 12%, maar al minder dan de voorbije weken. Toen lag het overtredingspercentage op 18%. De snelheidscontroles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone. Snelheidscontroles blijven dus nog altijd nodig. Ook de komende weken zet de lokale politie daar verder op in.