Geel

De Brugpartij erg kritisch over uitwerkingsnota mobiliteitsplan

Archiefbeeld

De uitwerkingsnota van het mobiliteitsplan van de stad Geel werd tijdens de gemeenteraad goedgekeurd. Er komt een grote fietszone rond de Markt in het Geelse centrum en in sommige straten wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd. In andere straten draait de rijrichting dan weer om. Het verkeer in Elsum gaat in de toekomst enkel nog staduitwaarts kunnen.

Volgens de Brugpartij is het nieuwe mobiliteitsplan een maat voor niets. Er verandert niets aan het plan. De positieve ingrepen uit een eerdere versie van het plan werden uiteindelijk allemaal geschrapt. Een lege doos en vooral een gemiste kans om de veiligheid en de leefbaarheid van Geel sterk te verhogen, aldus de Brugpartij. Zij stellen zich ook vragen over de manier waarop dit plan tot stand kwam.

Volgens de Brugpartij werd voor het plan geen rekening gehouden met de adviezen van de cultuurraad, de onderwijsraad en de Gecoro. Ook de opmerkingen van de AGM, laat het schepencollege grotendeels links liggen. Volgens de Brugpartij werd er bij de opmaak van dit plan vooral geluisterd naar Unizo, de centrumhandelaars en de sportraad.