Geel

Enkele stedelijke buiteninfrastructuur gaan opnieuw open

Vanaf maandag versoepelen een aantal coronamaatregelen. Enkele Geelse stedelijke buiteninfrastructuur gaan opnieuw open.

Vanaf dinsdag zijn de volgende terreinen en pleinen opnieuw toegankelijk. De Dekshoevevijver. Het vissen op de stedelijke visvijver mag terug. Een viskaart kopen kan binnenkort ook weer, maar het is nog niet helemaal duidelijk waar en wanneer. Op de sportsite De Leunen gaan de finse piste en de atletiekpiste opnieuw open. De voetbalterreinen en de fitnesstoestellen blijven gesloten.

Het Stadspark is opnieuw opnieuw open alsook speelbos Engels Kamp, maar de speeltoestellen mag je niet gebruiken. De volgende speelpleintjes zijn ook terug toegankelijk. In Holven aan De Bocht en Gagelstraat. In Punt aan de St. Kristoffelstraat en Leeks. In Ten Aard aan de Marterstraat en in Elsum aan Elsumakker. Andere speelpleintjes met speeltoestellen, speeltuin De Waaiburg en ook speelterrein De Bogaard blijven gesloten. Het blijft verboden om in de parken of op pleinen te gaan zitten.

Alleen zwangere vrouwen, ouderen, mennsen met een beperkte mobiliteit of een mentale handicap mogen enkel even gaan zitten op de voorziene banken. Ook picknicken en zonnebaden blijven verboden in de parken.