GeelMol

Geen enkele coronapatiënt op intensieve zorgen in Geel en Mol

Goed nieuws vanuit Ziekenhuis Geel. Er liggen nog een tiental coronapatiënten te herstellen op de gewone COVID-afdeling. Op 13 mei verliet de laatste coronapatiënt, tot nu toe, de afdeling intensieve zorgen. Ziekenhuis Geel heeft nog altijd een afgesloten en geïsoleerde zone van 4 bedden voor COVID-19 patiënten op de intensieve zorgen.

Laatste coronapatiënt uit intensieve zorgen

Erik (57 jaar) mag vandaag na zes weken onze intensieve zorgen verlaten. "Het is nipt geweest", zegt hij, duidelijk onder de indruk. Hij verhuisde deze ochtend naar onze gewone corona-afdeling, waar hij nog moet herstellen van COVID-19.

Geplaatst door Ziekenhuis Geel op Woensdag 13 mei 2020

Ook in het Heilig Hartziekenhuis in Mol wordt momenteel geen enkele COVID-19 patiënt behandeld op intensieve zorgen. Op de gewone COVID-afdeling liggen er zes.

De vier ziekenhuizen van het Ziekenhuisnetwerk Kempen verhogen samen hun testcapaciteit in hun eigen laboratoria. Op die manier kunnen ze meer en sneller coronatesten uitvoeren. Tijdens het laatste overleg tussen de labodirecteurs bleek dat de laatste weken slechts 4% van alle afgenomen teststalen positief waren op het coronavirus. Het gaat om zowel testen afgenomen bij patiënten die gehospitaliseerd zijn in de ziekenhuizen, als om testen die pre operatief uitgevoerd worden.

Stap voor stap keren de ziekenhuizen terug naar de normale werking, maar waakzaam zijn is en blijft de boodschap.