Geel

Grotere speeltuinen en skateterrein De Bogaard terug open

Vanaf nu zijn de grotere buitenspeeltuinen zoals die in De Bogaard, Waaiburg en het stadspark in Geel terug open. Het schepencollege besliste dat afgelopen donderdag. Ook het skateterrein van De Bogaard is terug open, maar wel onder strenge voorwaarden.

Iedere woensdag en zaterdag kan je tussen 13u00 en 19u00 terecht op het skateterrein. Er zijn maximum 12 skaters tegelijkertijd toegelaten. Als je gebruik wil maken van het skateterrein meld je je ter plaatse aan en reserveer je een blok van 30 minuten. Je kunt geen twee aaneengesloten blokken van 30 minuten reserveren. Dit kan enkel als er plaats over zou zijn. Gebruik de wachtzone om op je beurt te wachten. Zorg altijd dat je voldoende afstand van andere skaters houdt. Dit geldt ook voor ouders die hun kind op het skateterrein begeleiden. Personeel van dienst jeugd en het jeugdhuis houden toezicht aan het skatepark en leiden alles in goede banen.

Eerder deze week opende de stad alle buurtspeeltuintjes. Aan zowel de buurtspeeltuintjes als de grotere buitenspeeltuinen vind je nog altijd hekken. Die zijn nodig om de richtlijnen op weer te geven. Voor de speeltuinen in De Bogaard, Waaiburg en het stadspark van Geel zijn er maximum 20 kinderen jonger dan twaalf toegelaten per speeltuin. Jongeren ouder dan twaalf jaar moeten altijd de regel van de sociale afstand toepassen. Dit geldt ook voor ouders die hun kinderen begeleiden in de speeltuin.

Picknicken of afspreken met vrienden is nog altijd verboden. Als je kind klaar is met spelen, dan keer je naar huis. Hou voldoende afstand en was je handen als je thuiskomt. Aangezien De Bogaard een groot speelterrein heeft, is het mogelijk dat er meer dan twintig kinderen tegelijk kunnen spelen. We rekenen erop dat mensen hun gezond verstand gebruiken en zorgen dat de kinderen op een veilige manier zich kunnen amuseren. Stadsmedewerkers en wijkagenten houden een oogje in het zeil om te zorgen dat alles goed verloopt.