Geel

Markt krijgt groen tintje

Sinds donderdag kreeg de Markt in Geel een extra groen tintje. Drie grote boombakken met zitbank staan nu prominent op de Markt. Verder plaatste de medewerkers van de groendienst van de stad Geel ook nog twaalf grote potten met struiken. Het Geelse stadsbestuur zet in op mobiel groen op de Markt.

© Stad Geel

De bakken kunnen tijdens Palmenmarkt of grote evenementen gemakkelijk verplaatst worden. Dit initiatief is het gevolg van acties die in het meerjarenplan van Geel werden opgenomen om de stad groener te maken. Door de coronacrisis is het voorlopig verboden om op een bank te zitten. Enkel zwangere vrouwen, mensen met een beperkte mobiliteit, mensen met een mentale handicap en ouderen mogen er uitrusten.

© Stad Geel

Omdat de Markt best wat extra kleur kan gebruiken, besliste het stadsbestuur om de boombakken nu te plaatsen.