Geel

Meer testen op COVID-19 in het triagecentrum Geel

Sinds maandag wordt er meer en meer getest op COVID-19 in het triagecentrum aan het ziekenhuis in Geel. De artsen testen niet meteen iedereen, omdat er niet genoeg testcapaciteit is. Patiënten met ernstige coronasymptomen worden nu getest.

Volgende week breidt de testing uit naar patiënten met milde symptomen. Het triagecentrum hoopt zo om infecties snel te kunnen detecteren en te isoleren om nieuwe uitbraken te vermijden. Alle patiënten worden door de huisarts na een telefonisch contact doorgestuurd naar het triagecentrum. Bij patiënten met milde personen gebeurt de test zonder een voorafgaandelijk geneeskundig onderzoek. Bij de groep met ernstige symptomen wordt wel een geneeskundig onderzoek uitgevoerd.

Omdat vanaf volgende week ook patiënten met milde symptonen getest worden, verwacht het triagecentrum een toename van het aantal patiënten. De turnzaal van Sint Dimpnacollege werd eerder al in gereedheid gebracht en als het nodig is, wordt ze ingeschakeld. Bij klachten moet je eerst telefonisch contact opnemen met je huisarts. Die bepaalt waar je terecht kan. Heb je klachten die niet gerelateerd zijn aan een COVID-19-infectie, dan geeft de huisarts je een afspraak in de huisartsenpraktijk. Wanneer je de huisartsenpraktijk binnengaat, moet je een mondmasker dragen.