Geel

Mondmaskers voor Gelenaars eind mei geleverd

50.000 stoffen herbruikbare mondmaskers kocht de stad Geel via een groepsaankoop van IOK. De levering wordt verwacht tussen 22 en 29 mei. Ook in die periode verwacht men de levering van 2 filters per persoon van de federale overheid die in het mondmasker passen. Geel gaat na de levering van de mondmaskers en de filters zo snel mogelijk verdelen en dit samen met een gebruiksaanwijzing.

Naarmate de coronamaatregelen versoepelen is het dragen van een mondmasker bij deze nieuwe fase een aanvulling op eerdere richtlijnen. Het is dus heel belangrijk dat er voorkomen wordt dat de epidemie een nieuwe piek bereikt. De meest effectieve maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan zijn regelmatig je handen wassen en een fysieke afstand van 1,5 meter houden van andere personen. Dit blijft zo.

Het dragen van een mondmasker is verplicht op het openbaar vervoer voor reizigers ouder dan 12 jaar en in bedrijven waar de fysieke afstand niet gevolgd kan worden. Deze verplichting geldt ook als je alleen in de trein zit. Een mondmasker zorgt er namelijk ook voor dat je minder kans hebt om een oppervlak, dat door veel mensen wordt aangeraakt, te besmetten.