Geel

Positieve evaluatie dinsdagmarkt

Op woensdag 27 mei werd de dinsdagmarkt geëvalueerd en bekeek men of er voor de groentemarkt op zaterdag 30 mei nog bijsturingen nodig zijn. De stad geeft een pluim aan alle marktkramers en bezoekers. De eerste dinsdagmarkt verliep aangenaam en veilig. Bijna iedereen respecteerde de veiligheidsmaatregelen.

Er waren drie in- en uitgangen, verder was de markt afgezet met hekken en linten. Sommige mensen respecteerden de afsluitingslinten niet en glipten eronderdoor. De stad zorgt ervoor dat de komende markten nog beter worden afgesloten en ziet erop toe dat iedereen de juiste in- en uitgangen gebruikt.

Tussen 10u00 en 10u30 was er een piek in het aantal bezoekers en bereikte men het maximumaantal van 360 bezoekers. Dit had een korte wachtrij van ongeveer 10 personen tot gevolg die maximum een kwartier moesten wachten voor ze op de markt mochten. In totaal werden er tijdens de hele dinsdagmarkt 2257 bezoekers geteld.

Vanaf zaterdag start ook de groentemarkt opnieuw op. De rommelmarkt is nog verboden en ook drankkramen zijn nog niet toegelaten. De openingsuren moeten strik gerespecteerd worden. De zaterdagmarkt vindt plaats tusssen 7u30 en 13u00.