Mol

Start rioleringswerken in Ezaart vanaf 2 juni, geen doorgaand verkeer mogelijk

Volgende week dinsdag start men met rioleringswerken aan Ezaart in Mol. Het wegdek wordt ineens ook vernieuwd. De werken gaan ongeveer een jaar duren. Doorgaand verkeer is dan niet mogelijk.
Het stuk vanaf de Slagmolenstraat tot aan de Molse Nete wordt aangepakt.

Met de rioleringswerken wil Aquafin het afvalwater van 4.600 inwoners aansluiten op het rioleringsnet. Om dit te verwezenlijken moet er bijna één jaar lang gewerkt worden. “Om het gescheiden rioleringsstelsel te realiseren zal Aquafin twee pompstations bouwen en een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen vanaf Ezaart (nr. 384) tot aan het kruispunt Ezaart – Slagmolenstraat”, zegt schepen voor Openbare Werken Andreas Verbeke.

©Gemeente Mol

In een eerste fase van de rioleringswerken wordt het kruispunt van Ezaart met de Slagmolenstraat aangepakt. Deze werken duren 1 maand. Nadien wordt er 10 maanden gewerkt tussen het kruispunt en de Molse Nete. Om de hinder voor de bewoners te beperken, maken het Agentschap Wegen en verkeer en het gemeentebestuur van de werken gebruik om het wegdek te vernieuwen en fietspaden aan te leggen.

Het wegdek aan Ezaart (N103) tussen de Slagmolenstraat en de Zuiderring (N71) wordt vernieuwd. Ook het kruispunt Ezaart-Hoogeind wordt heraangelegd: een asverschuiving en een afslagstrook moeten het kruispunt veiliger maken.