Olen

Vanaf half mei start het maaien van bermen

In Olen worden de bermen opnieuw gemaaid vanaf half mei. Eerst komen plaatsen en trajecten aan de beurt waar de verkeersveiligheid gevrijwaard wordt, zoals fietspaden langs een groene berm en kruispunten. De maaiwerken starten om 7u00 en gaan door tot 18u00. In totaal wordt er een achttal weken gemaaid.

Het bermmaaien gebeurt met een tractor met een maai-arm. De tractor zelf trekt ook nog een opvangkar om het maaisel in op te vangen. Een groot gevaarte dus. Het passeren van deze combinatie is niet zonder gevaar. Als je met je wagen voorbijsteekt, moet je rekening houden met een lengte van vijftien meter. Kijk dus goed uit voor achterliggend en aankomend autoverkeer.

Ben je met de fiets en moet je de maaier langs de achterkant voorbijsteken? Ga dan altijd langs links. Steek niet rechts voorbij of rij niet onder de maai-arm door. Dat is levensgevaarlijk. Nader je de bermmaaier langs de voorkant? Wuif naar de medewerker en zorg dat hij je gezien heeft. Hij stopt dan even met maaien om je veilig te laten passeren.