GeelMol

Ziekenhuizen starten normale werking terug op

Vandaag, maandag 4 mei, starten ziekenhuis Geel en het Heilig Hartziekenhuis Mol een deel van hun normale activiteiten terug op. De niet essentiële consultaties werden half maart opgeschort. Voorlopig gaat het slechts over 30% van de consultaties, ingrepen en onderzoeken waarbij de meest dringende gevallen voorrang krijgen.

De ziekenhuizen zelf contacteren je wanneer jouw uitgestelde afspraak of ingreep opnieuw kan ingepland worden. De ziekenhuizen vragen om geduld te hebben en niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis of de dienst. Kom je naar het ziekenhuis, dan wordt je altijd gecheckt. Aan het onthaal moet je eerst voorbij een triagepunt. Daar wordt gevraagd naar mogelijke klachten.

© H. Hartziekenhuis Mol

Ook vragen de ziekenhuizen om een mondmasker aan te doen en je handen te ontsmetten met alcoholgel. Ook de anderhalve meter afstand van elkaar wordt gegarandeerd, zowel in de wachtzalen als bij het onthaal. Er worden infrastructurele aanpassingen gedaan en visueel wordt aangeduid waar je mag staan of zitten. Kom maximum 20 minuten voor je afspraak naar het ziekenhuis. Als je vroeger aankomt, wacht dan nog in je wagen. Zo hou je de wachtrijen kort en veilig voor iedereen.