Geel

ASV Geel degradeert naar eerste provinciale

Het BAS besliste om voetbalclub ASV Geel geen licentie voor de 2de Amateurklasse te geven. Het BAS, dat is het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. De club deelde dit mee op sociale media. ASV Geel zakt door deze beslissing naar eerste provinciale.

ASV Geel trok naar het BAS omdat het eerder al van de Voetbalbond geen licentie kreeg. Ook niet in beroep of evocatie. De reden was de slechte financiële situatie van de club. ASV Geel werd intussen overgenomen door een nieuwe bestuursploeg en die maakte zich sterk dat het bij het BAS wel gelijk zou halen. Maar ook het BAS weigert de licentie voor ASV.

Alle beroepsmogelijkheden zijn uitgeput en de club zakt naar eerste provinciale. Daardoor promoveert Berlaar-Heikant naar het nationale voetbal en Houtvenne stijgt van derde naar tweede amateur.