Geel

Beurtelings verkeer aan oversteekplaats Fietsostrade in Rauwelkoven afgevoerd

Sinds vrijdag was er een Jersey blok op de rijbaan geplaatst aan de oversteekplaats van de fietsostrade aan Rauwelkoven. Deze diende beurtelings verkeer af te dwingen, en zou een tijdelijk wijziging zijn om de oversteek van fietsers veiliger te maken.

Op sociale media startte hierover meteen een discussie rond de vraag of dit wel de juiste oplossing was. Het Jersey blok bevond zich namelijk in de bocht die meteen volgt na de brug van de Geelse ring. “Dit dwingt de autobestuurder tot het begaan van een overtreding van het verkeersregelement” werd er geopperd in sociale media discussies. Er bevond zich ter hoogte van het Jersey blok nog een doorlopend witte lijn op het wegdek.

Schepen van verkeer Marlon Pareijn kwam zaterdagvoormiddag ter plekke om de situatie te overzien. Men wil van het stadsbestuur de situatie nog even aankijken en dan evalueren, aldus Pareijn. Maar daar beslisten de motoragenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout, die ook ter plaatse waren gekomen, anders over. Dit is een geen ideale situatie en zelfs onverantwoord, klonk het. De verkeersremmer werd meteen weggehaald door de agenten.