Geel

Geel onderzoekt zorgparkeren voor zorgverstrekkers

Op aangeven van Greet Bakelants (De Brugpartij) keurde de gemeenteraad op donderdag 4 juni het principe van zorgparkeren voor zorgverstrekkers goed. De Geelse meerderheid schaarde zich achter het principe dat zorgverleners bij huisbezoeken sneller een parkeerplaats moeten kunnen vinden.

Bij zorgparkeren geven bewoners aan zorgverstrekkers door middel van een sticker de toestemming om de beschikbare parkeerruimte voor hun garage of oprit te gebruiken om bij een patiënt in de buurt op huisbezoek te gaan. De zorgverlener plaatst op zijn beurt een kaart in zijn auto met RIZIV- of inschrijvingsnummer en GSM-nummer, voor als de zorgverlener toch even zijn of haar auto zou moeten verplaatsen.

Schepen van mobiliteit, Marlon Pareijn (CD&V), zei dat hij dit voorstel verder zou uitwerken met de mobiliteits- en politiediensten. Hij zei dat hij de beschikbare plaatsen eventueel ook op een interactieve kaart wilde zetten en gaat zijn oor te luisteren leggen bij andere steden en gemeentes waar al een dergelijk systeem in voege is (zoals Kortemark, Scherpenheuvel, Antwerpen, Mechelen en Hasselt).

© Sander Verwerft