OlenWesterlo

Herstellingswerken E313 ter hoogte van Herentals-Oost

Op dinsdag 16 juni wordt er vanaf 20u00 tot woensdag 17 juni 6u00 gewerkt op de E313 ter hoogte van de op- en afrit Herentals-Oost in de richting van Hasselt. Op de in- en uitvoegstroken van de autosnelweg voert het Agentschap Wegen en Verkeer herstellingen uit. Ook de aansluiting van de afrit Herentals-Oost met de Koning Boudewijnlaan in Olen wordt onder handen genomen.

Door de herstellingswerken moet het verkeer op de E313 er over de linkerrijstrook passeren. De op- en afrit Herentals-Oost richting Hasselt gaan dicht en blijft afgesloten tot woensdag 12u00. Verkeer voor de oprit wordt via calamiteitenroute F omgeleid naar de oprit Geel-West. Verkeer voor de afrit moet doorrijden naar het complex Geel-West en daar vervolgens keren naar de afrit Herentals-Oost richting Antwerpen.

Tijdens deze werken voert men ook een aanpassing uit aan de aansluiting van de afrit Herentals-Oost met de Koning Boudewijnlaan. De afrit wordt volledig binnen de verkeerslichtenregeling van het kruispunt gebracht. De Koning Boudewijnlaan moet hiervoor volledig onderbroken worden van de Herentalseweg tot net voorbij het complex Herentals-Oost en dit ook van dinsdag 20u00 tot woensdag 12u00. Het autoverkeer op de Koning Boudewijnlaan in Olen wordt omgeleid via Hezewijk en Herentalseweg.

Zwaar verkeer van Herentals richting Westerlo volgt de calamiteitenroute F naar complex Geel West en via N19 naar N152. In de andere richting komende van Westerlo naar Herentals wordt zwaar verkeer in Olen-centrum omgeleid via Bulestraat en Industrielaan.