Kasterlee

Kasterlee geeft bijkomende steunmaatregelen voor zomerkampen

De Kastelse gemeenteraad buigt zich op dinsdag 23 juni over een bijkomende financiële steun voor de organisatie van zomerkampen door de erkende verenigingen van Kasterlee.

CD&V Jeugdschepen Rob Guns zei dat men heel wat vragen en bemerkingen kwamen over de realisatie van de jaarlijkse zomerkampen door de jeugdverenigingen. Vooral de bijkomende huur van toiletten en douches speelt bij het realiseren van meerdere bubbels enorm. Kasterlee voorziet daarom extra middelen ter ondersteuning voor elke deelnemer boven 50 deelnemers een vast bedrag van 500 euro. Boven de 100 deelnemers wordt dat 10 euro per persoon.

De premie geldt niet alleen voor jeugdverenigingen. Alle erkende verenigingen kunnen aanspraak maken op deze tegemoetkoming bij het organiseren van een jeugdkamp met minimaal 3 overnachtingen tijdens de maanden juli en augustus.