Geel

Nieuwe wandelgids ‘In de voetsporen van Dimpna’

Midden juni komt een nieuwe Geelse wandelbrochure in het thema van Dimpna uit. De nieuwe wandelgids ‘In de voetsporen van Dimpna’ neemt de lezer mee langs een traject van 5,5 km waar de belangrijkste en meest bijzondere plekjes belicht worden die Geel verbinden met haar patroonheilige Sint-Dimpna en haar unieke zorggeschiedenis. Naast bekende bezienswaardigheden zoals de Sint-Dimpnakerk en het Gasthuismuseum komen er ook verschillende verborgen plekjes aan bod.

© Stad Geel

Voor het uitwerken van de inhoud werd een werkgroep opgericht met deskundigen uit de dienst toerisme en stadsanimatie, erfgoedcel K.ERF, de Geelse Gidsenbond, het Gasthuismuseum en het OPZ. Voor de grafische vormgeving koos de dienst toerisme opnieuw voor Reejeel, het Geelse ontwerpbureau dat eerder de visuals voor de Ommegang en Gheelamania maakte. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten en werden de Dimpnadagen een jaar uitgesteld. Ook heel wat andere evenementen zijn deze zomer geannuleerd.

Met de nieuwe wandelgids ‘In de voetsporen van Dimpna’ biedt de dienst toerisme en stadsanimatie zowel inwoners als bezoekers van de stad Geel een leuk alternatief. De wandelgids is voor 4 euro te verkrijgen bij de dienst toerisme en in het gasthuismuseum.