Geel

Rotary Geel, scholengemeenschap Kogeka en stad zorgen voor veilige kampen

De Geelse jeugdbewegingen staan voor een serieuze uitdaging deze zomer. Leven en spelen in bubbels van maximum 50 personen en strenge hygiënemaatregelen maken de organisatie van kampen er niet makkelijker op. Ook het goed opvolgen van zieke kinderen is dit jaar extra belangrijk. Rotary Geel sponsort 35 voorhoofdthermometers en KOGEKA leent 23 handwasstraten uit aan het Geelse jeugdwerk. De stad Geel zorgt voor heel wat logistieke ondersteuning.

Naast de kampsubsidies en het transport van het kampmateriaal kunnen groepen dit jaar ook beroep doen op de diensten van de materiele medewerking van de stad. Ook heel wat organisaties willen hun steentje bijdragen. Eerder al kregen onze jeugdbewegingen van de firma WimPau gratis ontsmettingsmiddelen. Nu komen daar ook voorhoofdthermometers en handwasstraten bij. De stad is blij om samen met deze organisaties zo’n 20 Geelse jeugdverenigingen, met in totaal 1982 deelnemers, een fijn kamp te kunnen bezorgen.

Voor jeugdbewegingen is het dit jaar extra belangrijk om te weten of kinderen ziek zijn en koorts hebben. Een ziek kind moet onmiddellijk door een arts getest worden op covid-19. Test het positief, zal heel de bubbel de bivak stopzetten en huiswaarts keren. Meer dan ooit zal de leiding alle kinderen nauwlettend in het oog houden. Goede apparatuur is zeker nodig om op een eenvoudige en veilige manier op afstand de temperatuur op te volgen. Rotary Geel schenkt daarom 35 voorhoofdthermometers ter waarde van 2500 euro aan de jeugdbewegingen. De voorhoofdthermometer is een handige en betrouwbare oplossing om de temperatuur van deelnemers op kamp te meten. Hij werkt snel, gemakkelijk en duidelijk. De betrouwbaarheid van een voorhoofdthermometer is goed en hij is veel hygiënischer dan de oor- of contactthermometer.

https://mywebmail.combell.com/?_task=mail&_framed=1&_mbox=INBOX&_uid=51095&_part=7&_action=get&_extwin=1&_mimewarning=1&_embed=1
© Stad Geel

De scholengroep KoGeKa heeft 23 handwasstraten gemaakt om het handen wassen op de scholen te vereenvoudigen. Tijdens de zomermaanden zullen deze niet gebruikt worden door de scholen. KoGeKa zal deze wasstraten uitlenen aan het jeugdwerk voor de zomerkampen: 20 stuks worden ter beschikking gesteld voor het Geelse jeugdwerk, de overige 3 gaan mee op kamp met de jeugdbewegingen van Kasterlee. De dienst jeugd zorgt ervoor dat handwasstraten tijdig bij de jeugdbewegingen geraken.


https://mywebmail.combell.com/?_task=mail&_framed=1&_mbox=INBOX&_uid=51095&_part=5&_action=get&_extwin=1&_mimewarning=1&_embed=1
© Stad Geel

Zo’n 20 Geelse jeugdverenigingen, met in totaal 1982 deelnemers, gaan deze zomer op kamp. Naast de kampsubsidies, het transport van het kampmateriaal kunnen de groepen dit jaar uitzonderlijk ook beroep doen op de materiele medewerking van de stad.


Daarnaast ontvangt de stad deze zomer ook 30 groepen op kamp. Met 9 bivakhuizen en 8 kampeerterreinen heeft Geel heel wat bivakmogelijkheden. De dienst jeugd heeft ook lokale verenigingen aangesproken om hun infrastructuur ter beschikking te stellen. Het voetbalplein en kantine van KWB Bel mag alvast gebruikt worden als speel- en slaapplaats.

De stad overlegt regelmatig met kampeerhuisuitbaters, de Geelse jeugdverenigingen en de groepen die in onze stad op kamp komen om ervoor te zorgen dat de zomerkampen volgens de regels van het zomerplan kunnen doorgaan.