GeelKasterlee

Twee kleine bosbrandjes in Geel en Kasterlee

De brandweer bestrijdt het vuur aan Boekweitstraat in Kasterlee

De brandweer moest maandag in de loop van de avond een kleine bosbrand bestrijden aan Buitenblokken in Geel. De brandweer was snel ter plaatse en had de situatie snel onder controle. Het vuur veroorzaakte heel wat rook en die was van ver te zien. Door de langdurige droogte verspreidden de vlamen zich snel. De brandweer had een uur nodig voor de bluswerken.

Ook ter hoogte van de terreinen van LRV Kasterlee was er maandagavond een kleine bosbrand. De Boekweitstraat werd een tijd afgesloten voor al het verkeer. Momenteel is het kurkdroog in de Zuiderkempen, omdat het al wekelang niet of amper regende. In de natuurdomeinen geldt code rood. Dat betekent dat er groot brandgevaar is en dat je best weg blijft uit bossen en natuurgebieden.