GeelKasterleeMol

Zware brand bij Gebo in Dessel

In de loop van woensdagavond brak een hevige brand uit bij het bedrijf Gebo aan de Stenehei in Dessel. Ook werden er luide knallen gehoord door getuigen. Zowel het atelier als de opslagplaats werden volledig vernield. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het nabijgelegen huis. De dikke zwarte rookwolk was tot ver te zien. Gebo voert al jaren grondboringen uit voor grondwaterwinning en energietoepassingen.

Door de wind kregen vooral Ten Aard in Geel en Kasterlee een groot deel van de zwarte rookwolk te verwerken. Aan de bewoners werd gevraagd om deuren en ramen dicht te houden. Het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd. Maar gelukkig vielen er geen slachtoffers. Het ging om materiële schade. De brand was rond middernacht onder controle, maar de brandweer moest nog lang nablussen. Over de oorzaak van de brand is nog niets geweten.