GeelKasterleeLaakdal

Bijkomende draconische coronamaatregelen voor gans de provincie Antwerpen met avondklok

Bovenop de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad, nam de Antwerpse provinciale Crisiscel een aantal bijkomende coronamaatregelen. Zo wordt een avondklok ingesteld in gans de provincie tussen 23u30 en 6u00. Cafés en restaurants moeten om 23u00 sluiten. Alle maatregelen worden vanaf de publicatie van het Provinciaal Besluit strikt gehandhaafd.

In gans de provincie Antwerpen moet iedereen, ouder dan 12 jaar, een mondmasker bij zich hebben en het opzetten op het publiek domein en op plaatsen waar de afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd.

In alle cafés en horecazaken moet de fysieke afstand van 1,5 meter tussen de gezelschappen ten alle tijden gegarandeerd zijn, tenzij de gezelschappen van elkaar gescheiden zijn met een fysieke afscheiding. Individuele registratie is verplicht. Om contactonderzoek mogelijk te maken moeten deze gegevens 4 weken worden bijgehouden.

In restaurants en cafés wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot een strikt maximum aantal personen of tot een gezelschap dat bestaat uit leden van hetzelfde gezin.

Voor markten gelden dezelfde regels als voor winkels. Geen funshoppen, je gaat alleen inkopen doen en niet langer dan 30 minuten.

Telewerk wordt verplicht, behalve als dit volstrekt onmogelijk is.

Individuele contactsporten worden verboden. Ploegsporten zijn verboden voor sporters boven de 18 jaar.