Laakdal

CD&V Laakdal roept BPost op voor plaatsen pakjesautomaat

Al enkele jaren is Laakdal op zoek naar een extra postpunt in de gemeente. Naast het postkantoor in het gemeentehuis is er een postpunt in Eindhout. Sinds de coronacrisis is dit postpunt gesloten en dat gaat nog minstens tot 31 augustus duren. De wachtrijen van voorheen aan het postkantoor van Groot-Vorst zijn hierdoor alleen maar groter geworden. Voor Eindhout wordt aan een oplossing gewerkt. CD&V voorzitter Stein Voet begrijpt dat een postpunt extra personeelsinzet vergt van een supermarkt. Voor Veerle en Klein-Vorst is er geen oplossing in het verschiet.

CD&V Laakdal doet een oproep aan BPost om uit te zoeken naar mogelijke pakjesautomaten in Laakdal. Het aantal pakjes dat wordt opgehaald is de voorbije jaren dan ook serieus gestegen. Een oplossing dringt zich op, aldus de Laakdalse CD&V voorzitter Stein Voet.

Bpost liet alvast weten dat ze oor hebben naar deze oproep en toont begrip voor de noodzaak in Laakdal. Momenteel zet Bpost in op het bijzetten van pakjesautomaten. Zo’n automaat is dag en nacht beschikbaar voor de klant. Via een app krijgt die het signaal dat er een pakje klaarligt. Naast het afhalen van pakjes kan de klant ook pakjes opsturen of retourneren via de pakjesautomaten. Het is een extra service voor de inwoners en het bespaart ritten.

Bpost kan meerdere pakjes tegelijk in een pakjesautomaat achterlaten. Dat is dan weer beter voor de luchtkwaliteit. CD&V Laakdal blijft de inwoners wel aansporen om vooral ook beroep te doen op de buren. Pakjes laten afleveren bij je buur is en moet een optie blijven. Het bevordert bovendien het sociaal contact.