Mol

Geen zondagse dieren- en boerenmarkt in Mol

De gemeentelijke crisiscel van Mol besliste om de komende vier weken géén zondagse dieren- en boerenmarkt te organiseren. Tijdens de zomermaanden is deze wekelijkse markt populair bij gezinnen, families en toeristen. Na deze periode wordt de maatregel geevalueerd.

De aard van de zondagse dieren- en boerenmarkt in Mol valt jammer genoeg onmogelijk te verzoenen met de strikte beperkingen die in de provincie Antwerpen sinds deze week opnieuw gelden voor markten. Zo wordt voor markten ook de verplichting om alleen te komen opgelegd, en dit voor een maximale tijdsduur van 30 minuten. Deze regels zijn op de zondagse dieren- en boerenmarkt bij grote drukte onmogelijk te handhaven, zowel ter hoogte van de markttoegangen als op de marktsite zelf. Gezien de stijgende coronacijfers wil de gemeentelijke crisiscel van Mol geen risico’s nemen.

De gemeentebestuur van Mol vindt het spijtig deze beslissing te moeten nemen. De afgelopen weken ging de dieren- en boerenmarkt opnieuw door onder strikte regels. Deze werden door de bezoekers en de marktkramers vrij goed opgevolgd, met amper problemen tot gevolg. De nieuwe strengere maatregelen zijn evenwel niet verzoenbaar met de aard van deze gemoedelijke markt waarbij gezellig rondkuieren voor vele bezoekers juist de reden van hun bezoek vormt.