GeelKasterleeLaakdal

Gemengde gevoelens in Kempense gemeenten na invoering provinciale coronamaatregelen

In heel wat Kempense gemeenten zijn er gemengde gevoelens na de provinciale coronamaatregelen die gouverneur Cathy Berx oplegde. Volgens heel wat mensen had er meer verschil mogen zijn tussen de Kempen en de stad Antwerpen. Niet iedereen kan zich vinden in de avondklok voor heel de provincie Antwerpen en de verplichting om overal een mondmasker te dragen.

De coronacijfers in de Kempen zijn duidelijk lager dan in Limburg waar de maatregelen, die we zoals nu hier kennen, nog niet zijn ingevoerd. Dinsdag was er geen nieuw geval van besmetting in Geel en de risicofactor op 100.000 inwoners staat in Geel op 10, terwijl Antwerpen stad dat risicofactor op 141 op 100.000 inwoners staat. De laatste coronabesmetting werd in Geel afgelopen maandag genoteerd. De voorbije maand waren er 9 nieuwe besmettingen bijgekomen in de barmhartige stede. In Laakdal en Mol werd de laatste coronabesmetting afgelopen zaterdag (25 juli) genoteerd . In Meerhout is dat geleden van vorige week donderdag (23 juli).

Bovenstaande gegevens zijn gebaseerd op de gegevens die Sciensano ter beschikking stelde op dinsdag 28 juli en hebben betrekking op de tests die uitgevoerd werden daags voordien.