GeelKasterleeLaakdal

Gouverneur past mondmaskerplicht aan

Antwerps gouverneur Cathy Berx zegt in een interview aan de krant De Morgen dat een mondmasker niet altijd verplicht is bij het wandelen, maar er moet wel rekening gehouden worden met de context. Berx zegt dat wandelen ook een sport is en bovendien is de context cruciaal. Als je mensen slechts occasioneel kruist of voorbijsteekt, zoals in de Kalmthoutse Heide, dan is een mondmasker niet verplicht.

Ook voor de fietsers is een mondmasker niet altijd verplicht. Dat liet het kabinet van gouverneur Berx weten aan de fietsersbond. Wanneer je sport en intensief fiets is een mondmasker niet nodig. Laat wel voldoende ruimte wanneer je iemand voorbij steekt. Als je op een route fietst, bv. naar je werk, met weinig andere fietsers of voetgangers is een mondmasker ook niet nodig. Fiets je in een drukkere omgeving, bv. als je boodschappen in de stad doet, dan moet een mondmasker wel. Met andere woorden het gaat vooral om de drukte rondom jou en de afstand die je tegenover anderen kan bewaren en vooral neem overal een mondmasker mee, ook op de fiets.

Mondmasker update! Intussen liet het kabinet van provinciegouverneur Berx ons weten dat (voor grondgebied Provincie…

Geplaatst door Fietsersbond op Donderdag 30 juli 2020