GeelKasterleeLaakdal

Lichte stijging van coronabesmettingen in de Zuiderkempen

In het triagecentrum van Geel stellen artsen een lichte stijging van coronabesmettingen vast dan een week voordien. Al is het voor de artsen nog te vroeg om met zekerheid van een kerende trend te spreken. Eind juni en begin juli kwamen meer patiënten langs in het triagecentrum in Geel. Op dat moment ging de coronawachtpost van Mol dicht en dat kan een verklaring zijn volgens de artsen.

De dokters van het triagecentrum in Geel roepen op om de coronamaatregelen vol te houden. Mondmaskers dragen, niet in grote groepen af te spreken en voldoende afstand te houden. Zeker nu mensen terugkeren uit vakantiegebieden. Want als men zich niet houdt aan de maatregelen, dan kan men van een heel comfortabele rustige situatie nu, op twee drie weken tijd naar een heel ander scenario evalueren, aldus de artsen.