Tekentalenten gezocht voor ‘Olense Kartoenale’

Nog tot en met 21 september kan je deelnemen aan de jaarlijkse cartoonwedstrijd ‘de Olense Kartoenale’. Het hoofdthema dit jaar is ‘Winkelen: gisteren, vandaag en morgen’. Ben jij een creatief tekentalent en weet je je weg wel te vinden in deze thema’s? Zet je dan aan de tekentafel en waag je kans.

Hoe wordt er in de toekomst gewinkeld? En heeft online shoppen alleen maar voordelen? Of gaan we ‘back tothe roots’ waar shoppen terug een sociaal gebeuren wordt?

Amnesty International zet zich al jaren actief in voor de mensenrechten. Helaas ziet deze organisatie dat meer en meer mensen die vluchtelingen, asielzoekers en migranten helpen daarvoor worden bedreigd, besmeurd, geïntimideerd en lastiggevallen. Ze worden voor de rechter gesleept en veroordeeld omdat ze mensen in nood helpen. Wanneer overheden deze vanzelfsprekende daden van solidariteit bestraffen en criminaliseren, is dit een aanval op onze eigen waarden en mensenrechten. Daarom biedt Amnesty International dit jaar een speciale prijs voor het thema: ‘Met solidariteit is niets mis, dus zeker niet vervolgen’