Geel

Twee nieuwe Zwerfbibkastjes gespot

Stelen en Winkelomheide zijn nu ook trotse bezitters van een zwerfbib met zwerfboeken voor kinderen en volwassenen. Deze boeken zijn er om te delen met elkaar.

Het principe van de zwerfbib is eenvoudig: het is een boekenkast vol boeken die je vrij mag meenemen én ook weer mag terugbrengen. Als je het boek uitgelezen hebt, kun je het opnieuw achterlaten in een zwerfbibliotheek, of je zet er een boek van jezelf voor in de plaats op het even welke zwerfboeklocatie.
In Geel zijn er nu negen locaties op openbare plaatsen: Ten Aard, Bel, Holven, Larum, Oosterlo, Punt, Stelen, Winkelomheide en Zammel. Ze staan telkens centraal bij de kerk of bij de basisschool, behalve dat van Oosterlo, dat staat in de Van Merodestraat, achter huis Perrekes.

Elk kastje wordt door een meter en/of peter verzorgd. Dat is een vrijwilliger uit de buurt die ervoor zorgt dat het kastje aantrekkelijk blijft. Heb je zelf suggesties of iets te melden over het kastje? Dan kan je dat via hen doen. De contactgegevens staan op de zijkant van het kastje.