Geel

Vanaf vrijdag 24 juli verplicht mondmaskers in Geelse winkelstraten

Tijdens het shoppingweekend dat vanaf vrijdag 24 juli start, is er een mondmaskerplicht in de Geelse winkelstraten. Mensen die de verplichting tot het dragen van een mondmasker niet respecteren, riskeren een boete. Winkels en andere zaken die de regels herhaaldelijk overtreden gaan gesloten worden.

Tijdens het shoppingweekend hebben auto’s geen toegang van vrijdag 7u00 tot zondag 19u00hebben tot de Nieuwstraat en het gedeelte van Pas tussen Markt en inrit centrumparking aan ING-Bank. De straten blijven verkeersvrij zodat de handelaars hun koopwaar veilig buiten kunnen zetten en er voldoende afstand is tussen winkelbezoekers.

Sinds zaterdag 11 juli zijn mondmaskers verplicht in winkels en andere plekken waar veel mensen samenkomen.
De coronacijfers in ons land zijn terug aan het stijgen. Het blijft dus zeer belangrijk dat iedereen de veiligheids- en hygiënemaatregelen goed opvolgt.

Bezoek je vaak de dinsdag- of zaterdagmarkt? Dan draag je vanaf nu ook verplicht een mondmasker tijdens je bezoek. Zo zorg je dat zowel de marktbezoekers als marktkramers zo goed als mogelijk beschermd zijn.