Geel

Vlaamse premie voor restauratie Sint-Dimpnakapel Elsum

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele geeft een premie van 191.773,71 euro voor de restauratie van de Sint-Dimpnakapel in Geel-Elsum. “Wie in de buurt woont en een rijbewijs heeft, kent de Sint-Dimpnakapel zeker als herkenningspunt tijdens het rijexamen.

De kapel dateert uit de zeventiende eeuw en heeft een grote historische en volkskundige waarde. De historische groei van Geel als centrum voor de genezing van geesteszieken kent zijn oorsprong in de intense verering van de Heilige Dimpna,” zegt minister Diependaele.

De kapel is al een tijd in slechte staat en moet dringend gerestaureerd worden. De kapel kampt met stabiliteitsproblemen en vocht. Het dak en de gevels worden gerestaureerd, net als het interieur en het altaar.