Meerhout

Kattensessies vervangen de Kattenfeesten in Meerhout

Normaal vonden op zaterdag 22 augustus de Kattenfeesten plaats. Een jaarlijks gratis ééndaags muziek- en animatiefestival op de Markt in Meerhout. De corona epidemie besliste er anders over. De organisatie werkt volop aan de editie voor volgend jaar.

Maar het Meerhoutse gemeentebestuur en de organisatie van de Kattenfeesten stellen een alternatief voor. Kattensessies: Beter op anderhalve meter. Drie weekends, of zes dagen, gratis cultuurbeleving in de tuin aan het gemeentehuis.

Men selecteerde leuke, maar vooral gevarieerde acts om iedereen te verwennen. Zo willen de organisatoren de Meerhoutenaren een hart onder de riem steken in deze moeilijke coronatijden, maar vooral ook opnieuw cultuur bij de mensen brengen. Welke acts precies komen, blijft nog even een verrassing. Ze worden telkens enkele dagen voor een KattenSessie bekendgemaakt.

De KattenSessies vinden plaats in de pastorijtuin aan het gemeentehuis op vrijdagen 4, 11 en 18 september om 19u30 en op zondagen 6, 13 en 20 september om 14u00. Dit voor een zittend publiek, met een maximum van honderd personen. Deelnemers reserveren vooraf hun plaatsen en brengen hun eigen stoeltje mee. Om een groene code te krijgen in het covid Event Risk Model, worden er tijdens de sessies geen dranken of eten aangeboden. Bij slecht weer wordt het evenement geannuleerd of verplaatst.

Om alle Meerhoutenaren gelijkwaardige kansen te geven op een plaatsje op één van de sessies, wordt momenteel een systeem uitgewerkt. De plaatsen worden per sessie open gesteld, bij het bekendmaken van de acts voor het daaropvolgende weekend. Hoe men kan reserveren wordt erbij vermeld. Datum en uur van openstelling wordt vooraf bekendgemaakt via sociale media en de gemeentelijke website.