Geel

7 coronabesmettingen op 1 week tijd, start van lokale contacttracing

De voorbije week zijn in Geel 7 coronabesmettingen vastgesteld. De cijfers in Geel zijn nog niet zorgwekkend en dat wil het stadsbestuur zo houden. De laatste besmetting werd afgelopen maandag vastgesteld. Met meer dan 40.500 inwoners betekent dat Geel 17 besmettingen per 100.000 inwoners telt, terwijl de alarmdrempel op 20 ligt.

Ook in Ziekenhuis Geel is het voorlopig rustig wat COVID-19 betreft. Voorlopig is er nog geen speciale COVID-afdeling geopend en een beperkt aantal coronapatiënten verblijft momenteel op een gewone afdeling in isolatie op hun kamer. Geel volgt dagelijks de verspreiding van het virus op via een online-tool. Men krijgt via deze toepassing zicht op het aantal besmettingen, de locaties en de leeftijdsverdeling van de patiënten. De stad start binnenkort in samenwerking met huisartsen en het triagecentrum met lokaal contactonderzoek. Zo kunnen eventuele besmettingshaarden snel ontdekt worden, en kan de stad onmiddellijk ingrijpen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Over het algemeen worden de coronamaatregelen in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout goed nageleefd. Het voorbije weekend registreerde de lokale politie 22 overtredingen, waarvan 13 in Geel. Zo kregen 3 personen een boete voor het niet respecteren van de avondklok en 4 personen voor het niet dragen van een mondmasker. 3 personen werden na half twaalf ’s avonds op straat ‘betrapt’ zonder mondmasker en begingen dus een dubbele overtreding.