Laakdal

Aanleg fietspad Averboodse Baan

Vanaf 7 september wordt er op de Averboodse Baan in Laakdal een dubbelrichtingsfietspad langs één zijde van de rijbaan aangelegd. Het kruispunt met de Lakstraat wordt voorzien van een middengeleider met een oversteekplaats voor fietsers. Vanaf de Abdij van Averbode komt er opnieuw langs beide zijden van de rijbaan een enkelrichtingsfietspad.

Er zal hinder zijn vanaf het kruispunt Lakstraat-Averboodse Baan tot aan Westelsebaan. Er wordt een omleiding voorzien. Verkeer vanaf Averbode richting Veerle wordt omgeleid via Herselt-Westerlo. Verkeer vanaf Veerle richting Averbode wordt omgeleid via Diestsebaan, Hoornblaas en Reppelsebaan. De werken gaan 80 werkdagen in beslag nemen, als de weersomstandigheden het toelaten. Vanwege de coronacrisis en de achterstand bij de aannemer is alles nog onder voorbehoud.