Mol

Acht PV’s opgesteld aan Put van Rauw

De lokale politie controleerde maandag meermaals aan de put van Rauw. Ze stelden acht processen verbaal op voor overtreders van het doorgangsverbod in straten naar de put. De politie stelde vast dat voornamelijk gezinnen de put van Rauw bezoeken. Ze hielden zich aan de coronamaatregelen in hun bubbel van vijf en dragen mondmaskers.

Maandag voerde het gemeentebestuur een bijkomend doorgangsverbod in, uitgezonderd bewoners, in de straten naar de put van Rauw. Het doorgangsverbod start ter hoogte van de Zandstraat. Omwille van de hittegolf verhoogde de politie ook het toezicht op samenscholingen aan put van Rauw.

Het Molse gemeentebestuur wilt nogmaals herhalen dat zwemmen en watersport verboden zijn op deze put. Op sommige plekken wordt de put plots erg diep, wat voor heel gevaarlijke situaties zorgt. Barbecueën en vuur maken aan de put is ook verboden en honden moeten aan de leiband.

De Molse milieudienst ruimde de afgelopen dagen veel afval op aan de put van Rauw. Dagelijks sturen ze een ploeg ter plaatse om te controleren. De gemeente roept op om je afval op te ruimen als je naar huis gaat en het in de vuilbak te gooien. Als de vuilbak vol is, neem het afval mee naar huis en gooi het daar in de vuilbak.