Mol

Dak nieuw demonstratiegebouw VITO ingestort

In de nacht van donderdag op vrijdag kwam het dak van de gloednieuwe demonstratiehal van het VITO naar beneden. De hal bevindt zich naast het Kempisch kanaal in Mol. Over de omstandigheden van de instorting is nog niets duidelijk.

Waarschijnlijk liet een lokale storm met felle wind en hevige regenval het dak bezwijken. Verder onderzoek moet hierover uitsluitsel geven. Zowat het ganse dak van 650m² kwam naar beneden en lag over de hal verspreid. Op het moment van de feiten was niemand aanwezig.

Het gebouw was voorlopig opgeleverd. De definitieve oplevering was voor volgend jaar voorzien. Vrijdagmorgen kwam de brandweer de stabiliteit van het gebouw inspecteren. Ook de architect, de aannemer en de verzekeraars waren ter plaatse. Het gebouw blijft voorlopig niet toegankelijk.