Geel

Daling in aantal nieuwe besmettingen met COVID-19

Zeven nieuwe corona besmettingen werden vastgesteld in Geel in de week van 11 tot 17 augustus. Vier minder dan de week voordien. De risicofactor staat op 17,2 per 100.000 inwoners en onder de alarmdrempel van 20. Alle besmette personen zijn tussen 40 en 99 jaar oud, waarvan drie 65-plussers. Er zijn geen besmettingen in de Geelse woonzorgcentra.

Een heel beperkt aantal coronapatiënten ligt op een gewone afdeling in het ziekenhuis in Geel. Zij zitten geïsoleerd in hun kamer van de andere patiënten. De zomerperiode werd door het ondersteuningsteam van het ziekenhuis gebruikt om elke zorginstelling individueel nog beter voor te bereiden op nieuwe golven.

De Gelenaren volgen de mondmaskerplicht op drukke plaatsen goed op. Ook de nachtklok en de andere coronamaatregelen worden eveneens goed opgevolgd. De voorbije week werden amper inbreuken vastgesteld.

Vorige week startten de stad Geel met een lokaal callcenter. Die werkt ter voorbereiding en aanvullend op het Vlaams contactonderzoek. Als je positief getest bent, krijg je telefoon van de Vlaamse overheid maar ook van een medewerker van de stad Geel.