GeelKasterleeLaakdal

De Lijn schakelt over op schooldag-dienstregeling

Vanaf 1 september schakelt De Lijn weer over naar haar normale schooldag-dienstregeling. Dat houdt in dat De Lijn op de belangrijke assen extra ritten voorzien tijdens de ochtend- en avondspits (of op woensdag ’s middags) en op bepaalde trajecten een specifieke schoolbediening organiseert. Dit aanbod is afgestemd op een normale, vijfdaagse schoolweek, met lestijden die niet extreem verschillen tussen de verschillende scholen onderling.

De Lijn blijft zich onveranderd inzetten om alle leerlingen vlot en veilig naar en van school te brengen. Net zoals de voorbije maanden zorgen extra beschermingsmaatregelen ervoor dat dit vervoer zoveel mogelijk coronaveilig kan verlopen, zowel voor de reizigers als voor de chauffeurs. De leerlingen moeten ook zelf hun verantwoordelijkheid nemen. Het is nog altijd verplicht, ook voor kinderen vanaf 12 jaar, om vanaf de halte en tijdens de rit altijd een mondmasker te dragen en, zo lang de drukte aan de halte of op het voertuig het toelaat, de regels van social distancing te respecteren.