Mol

Horecazaak Nefertete zes dagen dicht door niet naleven coronamaatregelen

Horecazaak Nefertete in de Molse Corbiestraat moet zijn deuren sluiten voor zes dagen. Dat besliste burgemeester Wim Caeyers. De verplichte sluiting gaat in op vrijdag 14 augustus vanaf 8 uur ‘s morgens en eindigt op donderdag 20 augustus om 8 uur ‘s morgens.

De afgelopen weken stelde de politie bij controles meerdere overtredingen vast van de coronamaatregelen in de zaak. Om de veiligheid van de klanten te garanderen, is het belangrijk dat de uitbater zich strikt aan de maatregelen houdt.

De verplichte sluiting voor 6 dagen komt niet uit de lucht gevallen. Het gemeentebestuur en de politie hebben herhaaldelijk de uitbater, zowel schriftelijk als mondeling , aangemaand om de maatregelen te respecteren. Ook het opstellen van eerdere processen verbaal leidde niet tot de gewenste verbetering.

Afgelopen week vond een constructief gesprek plaats tussen de eigenaar, het gemeentebestuur en de politie. De eigenaar uitte een duidelijk engagement om in de toekomst de maatregelen nauwgezet op te volgen en hierover in communicatie te gaan met het gemeentebestuur.