Kasterlee

Kastelse verenigingen kunnen online zalen reserveren

Kasterlee lanceerde begin deze week een systeem waarmee verenigingen 24/7 zalen en lokalen van de gemeentelijke vrijetijdsinfrastructuur kunnen reserveren.

Alle cultuur-, sport- en jeugdverenigingen ontvingen al een login waarmee ze op eender welk moment de beschikbaarheid van zalen kunnen nagaan en deze ook meteen naar believen kunnen reserveren. Ook privépersonen kunnen via de gemeentelijke website vlot een login bekomen om zalen in OC’s of sporthallen te reserveren.

Schepen van cultuur Guy Van de Perre (CD&V): “We zijn momenteel zeer beperkt in onze vrijetijdsbeleving, maar we blijven vooruit kijken en zijn ervan overtuigd dat dit een zeer nuttig en ondersteunend instrument is voor alle verenigingen én particulieren. We beantwoorden hiermee een concrete vraag om het voor de vrijwilligers van onze verenigingen makkelijker te maken.”

Het systeem is gedurende een aantal weken intensief getest door een aantal vrijwilligers van verenigingen. “Dankzij de constructieve feedback van dat testpanel kunnen wij nu een werkbaar platform lanceren dat voor iedereen vlot toegankelijk is”, zegt schepen van sport Walter Van Baelen (CD&V).

Uiteraard blijven de zaalwachters en conciërges altijd beschikbaar voor mensen die willen reserveren maar minder vertrouwd zijn met de digitale wereld.